

| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
چهل حدیث از چهارده معصوم (ع)
1– امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: ثروت از آن خداست و او آن را نزد بندگان خود امانت گذاشته و دستور داده است که از آن در حد متعارف بخورند و بیاشامند و لباس تهیه کنند و ازدواج کنند و برای سواری از آن استفاده کنند وبا بقیه آن به مومنان نیازمند کمک کنند ، بنابراین کسی که در هر قسمت از آن از حد معمول تجاوز کند و بیشتر مصرف کند ، مرتکب گناه شده است و آنچه زیادی خورده یا آشامیده یا پوشیده یا در امر ازدواج و سواری صرف کرده است ، حرام است. بحارالانوار ج 103 ص 16 ح 74 2 – رسول خدا (ص) می فرمایند: هر که بتواند حق مردم را بپردازد و تعلل کند هر روز که می گذرد گناه باجگیر برایش نوشته می شود. بحارالانوار ج 100 ص 146 3 – امام محمد باقر (ع) می فرمایند: در سفارشات لقمان به پسرش چنین بود که ای پسرم چنان به خدا امیدوار باش که اگر با گناهان جن و انس بر او وارد شوی تو را می آمرزد و چنان از حسابرسی خدا بیمناک باش که اگر با کار نیک جن و انس بر او وارد شوی از تو قبول نکند و تو را وارد جهنم سازد. وسائل الشیعه ج 15 باب 13 4 – رسول خدا (ص) می فرمایند: کسی که مالی را از راه غیر حلال به دست آورد ، آن مال توشه و مرکب او به طرف آتش جهنم خواهد بود. بحارالانوار ج 103 ص 10 ح45 5 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: عالمی که به علم خود عمل نکند ، پند او چنان از روی قلبها بلغزد و فرو افتد که دانه باران از روی تخته سنگ هموار. منیة المرید صفحه 48 6 – امام موسی کاظم (ع) می فرمایند : هارون الرشید به آن حضرت عرضه داشت مرا اندرزی دهید فرمودند : چیزی را دیده و چشمان تو نمی بیند مگر آنکه در آن پند و اندرز و عبرتی برای توست. وسائل الشیعه ج 15 باب 5 7 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: آزاد کسی است که بتواند شهوات ناروا را ترک کند. الحدیث ج 1 ص 14 8 – رسول خدا (ص) می فرمایند: خداوند متعال فرمود : کسی که برایش مهم نباشد که دینار و درهم ( پول ) را از چه راهی به دست می آورد ، برای من هم مهم نخواهد بود که او را از کدام در جهنم وارد آتش دوزخ بکنم. بحارالانوار ج 103 ص 5 ح 17 9 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: بهترین مطالبی که شایسته است جوانان یاد گیرند چیزهایی است که در بزرگسالی مورد نیازشان باشد و بتوانند در زندگی اجتماعی از آموخته های دوران جوانی خود استفاده نمایند . الحدیث ج 3 ص 4 10 – امام رضا (ع) می فرمایند : خدای تعالی به یکی از پیامبرانش وحی کرد : هرگاه از فرمان من اطاعت شود خرسند میگردم و هرگاه خرسند شوم برکت بر مردم نازل میکنم و برکت من بی نهایت است و هرگاه مردم به معصیت من بپردازند خشمگین میشوم و چون خشمگین شوم معصیت کاران را لعنت میکنم و لعنت من به هفت طبقه زمین و آسمان سرایت میکند.
وسائل الشیعه ج 15 باب 41
11 – رسول خدا (ص) می فرمایند: کسی که مالی از راه غیر حلال به دست آورد ، خداوند او را تنگدست میکند.
بحارالانوار ج 103 ص 5 ح 17
12 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: (توصیه به مالک اشتر ) از عهد شکنی بر حذر باش ، خلف وعده و نقض پیمان باعث خشم خداوند و مردم است.
الحدیث ج 3 ص 69
13 – رسول خدا (ص) می فرمایند: انسان در قیامت قدم از قدم بر نمی دارد تا اینکه از چهارچیز سوال شود :
1.از بدن خود که در چه راهی آن را به کار گرفت. 2. و از عمرش که در کجا و چه راهی سپری کرد .3.و از مالش که از کجا به دست آورد و در کجا مصرف کرد .4.و از محب ما خاندان ( ائمه اطهار (ع) )
بحار الانوار ج 103 ص 11 ح 47
14 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: دنیا منزل گذران و آخرت مقر جاودان است ، فرصت را غنیمت شمارید و از گذر گاه خویش برای قرار گاه خود ، چیزی ( کار نیکی ) بگیرید و ذخیره ای بیندوزید.
الحدیث ج 1 ص 4
15 – رسول خدا (ص) می فرمایند: خاک بر سرش ، خاک بر سرش ، خاک بر سرش ، کسی که پدر و مادرش یا یکی از آن دو نزد او به سن پیری برسند و او به واسطه خدمت نمودن به آنها بهشتی نشود.
نهج الفصاحه ح 1666
16 – رسول خدا (ص) می فرمایند: هر که لقمه حرام بخورد لعنت کند خورنده خود را تا هضم شود و نمازش مقبول نمی شود .
حلیه المتقین ص 509
17 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: خدای تعالی در ضمن اندرزهای خود به عیسی (ع) فرمود : ای عیسی آنچنان بر خود و اعمالی که انجام داده ای گریان باش که انسان مسافر هنگام وداع و خداحافظی با بستگانش برای سفری طولانی گریان میشود 2. ای عیسی از دنیا چشم بپوش و آن را برای اهلش واگذار کن و به آنچه در نزد خداست توجه نما و وابستگی خود را به امور آخرت اعلام کن.
وسائل الشیعه ج 15 باب 15
18 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: در ضمن نصایح خود به امام حسن (ع) فرمود : فرزند عزیز بپرهیز از اینکه بر آرزوهای نفسانی خویش اعتماد نمائی زیرا تکیه به آرزوها متاع مردم احمق و کم خرد است .
الحدیث ج 1 ص11
19 – امام محمد باقر (ع) می فرمایند : هرگاه کسی وارد خانه برادر مومنش شد هرجا که صاحبخانه امر کرد بنشیند زیرا صاحبخانه آشنا تر است به اسرار و عیوبات خانه اش.
قرب الاسناد ص 33
20 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: گفتار و سخنان رسول خدا (ص) و ما ائمه اطهار (ع) را به نوجوانان خود بیاموزید و در انجام این وظیفه تربیتی تسریع کنید پیش از آنکه مخالفان گمراه در انجام این وظیفه تربیتی بر شما پیشی گیرند و سخنان نادرست خود را در ضمیر پاک کودکان و نوجوانان و جوانان شما جای دهند و گمراهشان سازند.
فروع کافی ج 4 ص 47
21 – رسول خدا (ص) می فرمایند: هیچ بنده ای برای خدا چهل بامداد اخلاص نورزید مگر اینکه چشمه های حکمت از دلش بر زبانش جاری شد.
بحارالانوار ج 67 ص 242
22 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: آنکس که شرم و حیاءاش کم باشد ، اجتنابش از گناه کم خواهد بود.
الحدیث ج 1 ص 72
23 – رسول خدا (ص) می فرمایند: هنگامی که روز قیامت فرا رسد منادی از سوی خدا ندا میکند صابران کجایند ؟ پس گروهی از مردم قیام میکنند و فرشتگان از ایشان استقبال مینمایند ، از آنها میپرسند صبر شما در چه رابطه ای بود ؟ آنها در پاسخ می گویند ما کسانی بودیم که خود را به فرمانبرداری از دستورات خدا وادار می کردیم و بر سختی آن صبر می کردیم و از انجام معاصی و گناهان دوری می کردیم و بر لذت زودگذر آن صبر کرده و آنها را ترک می نمودیم ، در آنحال منادی از جانب پروردگار ندا میکند : آری بندگان من راست میگویند راه را بر آنها باز گذارید تا بدون حساب وارد بهشت شوند.
وسائل الشیعه ج 15 باب 19
24 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: ریشه صلاح و پاکی دل، اشتغالش به ذکر خداست.
غررالحکم ح 3608
25 – رسول خدا (ص) می فرمایند: هر که علی را دوست داشته باشد مرا دوست دارد و هر که مرا دوست داشته باشد خدا از او راضی خواهد بود و هر که خدا از او راضی باشد با بهشت پاداشش دهد.
فضایل الشیعه ص 1
26 – امام محمد باقر (ع) می فرمایند: دربارۀ آیۀ 85 سورۀ آل عمران : « هر کس غیر از اسلام دینی برای خود برگزیند هرگز از او پذیرفته نشود و او در آخرت از زیانکاران خواهد بود » فرمودند : منظور از اسلام در آیۀ فوق تسلیم شدن در مقابل ولایت علی بن ابیطالب (ع) و فرزندان محترمش می باشد.
تفسیر جامع ج 1 ص 416
27 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: اگر بگویی که خدا تو را نمی بیند و در محضر او گناه کنی به خدای عزوجل کافر گشته ای و اگر بدانی که او تو را می بیند و در محضر او گناه کنی او را پست ترین افراد نسبت به خودت به شمار آورده ای.
وسائل الشیعه ج 15 باب 14
28 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: بهترین عبادت چشم پوشی از گناه است .
الحدیث ج 1 ص 95
29 – رسول خدا (ص) می فرمایند: کسی که مرتکب گناهی شود و از انجام آن گناه خوشحال و شادمان باشد وارد دوزخ میشود در حالی که به حال خود گریان باشد.
وسائل الشیعه ج 15 باب 40
30 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: مردم چیزی از امور دینی را برای سود دنیایشان ترک نمی کنند مگر آنکه خداوند کاری برایشان پیش آورد که زیانش از آن سود بیشتر باشد.
نهج البلاغه حکمت 106
31 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: کسی که یقین داشته باشد که خدا اعمال او را می بیند و سخن او را می شنود و از نیک و بد ، کارهای او با خبر است ، دست خود را به گناهان و کارهای زشت نمی آلاید و به خاطر این حالت حاضر دیدن خداست که مومن از مقام پروردگار خود ترسناک است و از هوای نفس خود دوری میکند سپس این آیه را خواندند (( سوره الرحمن آیه 46 ))( و برای کسی که از مقام پروردگار خود بپرهیزد دو بهشت پاداش است)
وسائل الشیعه ج 15 باب 14
32 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: اگر دوست داری خداوند بر عمرت بیفزاید پدر و مادرت را خوشحال کن.
وسائل الشیعه ج 18 ص 37
33 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: عمر تو شماره نفسهای توست و این نفسها را نگهبانی شماره می کند.
غررالحکم ص 15 ح 3015
34 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: هرکس بعد از نماز صبح و مغرب هفت بار بگوید (لاحول ولا قوة الا بالله العلی العظیم)از هفتاد نوع بلا در امان باشد که کوچکترینش جنون و جزام و خوره است.
اصول کافی ج 4 ص 318
35 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: آرزوهای زیاد از تباهی عقل است.
غررالحکم ح 861
36 – رسول خدا (ص) می فرمایند: از غذای مردم فاسق تناول مکن.
وسائل الشیعه ج 24 ص 27
37 – امام رضا (ع) می فرمایند : هرکس در مجلسی بنشیند که در آن مجلس کلام و گفتار و امر ما احیاء میشود دلش در آن روزی که همه دلها از وحشت الهی می میرند نمی میرد.
بحارالانوار ج 1 ص 199
38 – رسول خدا (ص) می فرمایند: برترین صدقه، ایثار شخصی تنگدست است به فقیری در نهان .
مستدرک الوسائل ج 7 ص 21
39 – امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: هرکه در باره دوست خود خرده گیر باشد رشته دوستیش بگسلد.
غررالحکم ح 9680
40 – امام جعفرصادق (ع) می فرمایند: چند نفر از شیعیان به ملاقات و عیادت یکی از دوستان خود می رفتند که در بین راه به امام صادق (ع) برخورد نمودند ، حضرت سوال نمود کجا میروید گفته شد به عیادت فلانی فرمود آیا میوه یا عطر خلاصه تحفه ای برای مریض خریده اید عرض کردند چیزی نداریم ، فرمود:مگر نمی دانید تحفه باعث آرامش خاطر و راحت روان مریض میشود.
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 152
بازدید ماه : 20
بازدید کل : 215611
تعداد مطالب : 460
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1